dimecres, 20 de maig del 2015

Introducció a Necromunda

Necromunda és un joc d'escaramusses entre bandes ambientat en un ciutat eixam imperial, l'eixam Primus, el més gran del planeta Necromunda. El resultat de segles de indústria han fet d'ell un món ple de residus tòxics i núvols àcids, i per això la gent viu en ciutats segellades. El joc te lloc a les parts més profundes de l'eixam Primus, nivells on la influència del governador Gerontius Helmawr no arriba pràcticament, i on les cases rivals lluiten per aconseguir les escasses riqueses que hi ha al submón.

Les cases principals s'agrupen a la part superior de l'eixam, el pinacle, on la vida és tot luxe, amb palaus, aire net i tot tipus de comoditats. Entre el pinacle i la resta de l'eixam hi ha un mur adamantí, que es fa servir de frontera, i des de on es controla el pas de gent i mercaderies. Aquest pas es coneix com El Mur. Sota aquest hi trobem la part coneguda com la ciutat eixam, on hi ha sis cases més, que no tenen reconeguts els privilegis ni tenen el mateix status que les cases nobles. Aquestes sis cases controlen la industria i el comerç amb les cases superiors i competeixen entre elles per poder i privilegis, guardant les seves fronteres, les
seves tradicions i constantment lluitant amb les altres cases.
Aquestes cases no es barregen entre elles i tenen el territori molt ben delimitat i protegit. La lluita entre les cases no sol ser de guerra oberta, i tot i que qualsevol incident pot provocar una escaramussa, el més normal és que els atacs tinguin com objectius fàbriques o tallers. Donat que incomplir un contracte està molt mal vist, si aquests atacs tenen èxit, pot suposar que el contracte passi a una altra casa amb el increment de beneficis i poder. Les cases que lluiten són les sis següents:

Casa Orlock - Coneguda com la casa de Ferro, donada la gran quantitat de fundicions que controla, obtenen molt ferro de tota la quantitat de deixalles que hi ha al submón. De vegades, aquesta mineria tan intensiva ha provocat que parts de la ciutat s'enfonsin, provocant terratrèmols i enfonsant d'altres cúpules en el procés. Aquesta casa ha controlat des de fa molt el subministre total de tot l'equipament del casa noble Ulanti des que van aconseguir treure el contracte a la casa Delaque destruint les línies de subministres de combustible en una sèrie d'atacs. Ara les dos cases aprofiten qualsevol ocasió per a desacreditar-se i fa 5 anys, el Lord Haggen Orlock va ser assassinat pels Delaque. Les relacions entre les dos cases no poden ser més tenses.

Casa Goliath - El domini de la casa Goliath es troba a les parts més profundes i tòxiques del nivell. Les seves fàbriques contribueixen i molt a alts nivells de pol·lució i calor, i és normal trobar boires tòxiques i núvols de vapor negre. Els Goliath han de ser durs i resistents per poder viure en aquestes condicions, i consideren la resta de cases dèbils, tot i que en realitat totes estiguin exposades a la duresa del submón. Tot i així els Goliath estan molt orgullosos de la seva condició física. La resta de cases els veuen com bàrbars, caòtics. El fet que tinguin pous de lluita i tinguin festes com la Festa dels caiguts, la seva aparença amb les cadenes i els pinxos com a part de la indumentària no hi ajuda. Pels Goliath la força és la mesura d'un home.

Casa Escher - Aquesta casa és única en la seva composició, tot i que com a institució funciona igual que la resta de cases, controlada per una família i les persones més properes. Tot i així, aquesta casa te la peculiaritat que està formada quasi completament per dones. Els pocs homes de la casa són inútils i pràcticament es poden considerar discapacitats, potser degut a una falla en la línia genètica de la casa.  Sigui com sigui no pinten res dins el dia a dia de la casa. La casa ha treballat molt aquest aspecte de manera que aquest desequilibri poblacional ja no es veu com una debilitat. Les dones de la casa Escher són arrogants i miren a tots els homes amb superioritat, això és encara més pronunciat quan parlem de la casa Goliath, a qui consideren simples. Les dos cases són enemigues i els enfrontaments a les fronteres de les dos cases són habituals.

Casa Van Saar - La casa reconeguda per la qualitat dels seus productes tècnics. No és que tinguin accés a tecnologies més avançades que la resta de cases, ja que la tecnologia a l'Imperi no progressa massa, però els processos de fabricació i els acabats són els millors. Les cases nobles paguen un extra pels productes Van Saar i és per això que és la casa més rica d'entre les 6 cases. Els Van Saar tenen fama de ser ordenats, seriosos i amb poc sentit de l'humor, i com la resta de cases, tenen un estil de vestir particular. Vesteixen granotes ajustades que els protegeixen de l'entorn de l'eixam, reduint al màxim la pèrdua d'humitat,  canviant de color segons hi hagi manca d'oxigen o toxines perilloses.

Casa Delaque - La casa Delaque es beneficien d'un tracte especial amb la casa imperial Helmawr, a qui proporcionen no només material sinó també informació. Els espies de la casa Delaque operen per tot l'Eixam, espiant totes les cases. Es diu que membres de les famílies de les cases, fins i tot de cases nobles, es troben en nòmina dels Delaque. La resta de cases sospiten de la casa Delaque i la seva aparença no ajuda gaire a dissipar aquesta reputació d'espies de dos cares: solen vestir llargs abrics amb moltes butxaques on poden amagar de tot, fins i tot armes. La majoria són calbs i pàl·lids, amb veus xiuxiuejants, i quasi tots porten ulleres de visió nocturna o implants oculars per protegir-se els ulls, una debilitat molt comú en els membres d'aquesta casa. El seu territori és particularment fosc, perfecte per a la gent que amb intencions poc clares i amb mètodes críptics.

Casa Cawdor -  La casa Cawdor són el bastió del Culte de la Redempció, que profetitza la fi del món. Tot i que la casa te simpatitzants arreu de l'eixam , per a la casa és una religió oficial, i de vegades se'ls coneix com a la Casa de la Redempció. L'actitud envers les altres cases ve molt influenciada per les seves creences. Tenen prohibit mostrar la cara en públic, i solen portar màscares prou elaborades, amb dissenys estranys o extravagants. La redempció exigeix un codi de conducta molt estricte, aquells que se'l salten solen ser expulsats i marginats, i qualsevol que no segueixi el seu credo és considerat infidel. No cal dir que la relació amb la resta de cases és molt tensa. Es diu que els Cawdor donen suport als fugitius redempcionistes d'altres cases de forma encoberta.

2 comentaris:

  1. Juan no había visto el artículo! Que currada la traducción :) Umm creo que me quedo los Goliath :p

    ResponElimina