dilluns, 26 de juliol de 2021

DragonRune Miniatures: Urgzahk The Dethroner

"Urgzahk is a mighty & legendary Orc: the meanest, biggest & most feared. Urgzahk is enormous in size and extremely dangerous in combat. He is a legend among Orcs, and his mere presence in battle will inspire the troops to greater efforts!!

Urgzahk is extremely strong, and always wields his large, devastating great axe, he leaps with merciless fury into combat, splintering armour & bones, and cutting whirling arcs of death and destruction with his ancient axe!

Many unfortunate mighty kings and kingdoms have fallen under Urgzahk's hordes... and more will.."

Així comença la descripció del famós Urgzahk el Destronador, miniatura esculpida pel famós dissenyador Felix Paniagua, quan pel 2000 va fundar la companyia de miniatures DragonRune.

Aquesta companyia només va durar 3 anys: el 2003 va ser comprada per The Tin Dictator (una companyia americana). Van seguir esculpint per aquesta marca fins al 2008, any en què tota la gamma de DragonRune va ser venuda a Armorcast.

Mentrestant, no va estar parat, va seguir esculpint per Citadel i col·laborant a White Dwarf, fins al 2005, i tot seguit, durant un any va treballar a Privateer Press amb el reconegut Mike McVey.

El 2007 va fundar la seva pròpia empresa, Avatars of War, on encara treballa actualment.Aquesta és la capsa en què venia Urgzhak, tot i que jo tenia la versió que venia en bossa.


Com podeu comprovar, la base, de 25mm, no dóna gaire joc per un personatge tan gran. Jo vaig decidir ancorar-lo en una de 50, ja que li donaria la presència necessària a la miniatura enmig del camp de batalla i ressaltaria dins la unitat com el Senyor de la Guerra que és.


Vaig emprimar-lo en negre, i vaig fer servir Goblin Green per la pell, Bleached Bone pels óssos que porta i els detalls de la destral, i Chainmail per les parts metàl·liques. Pel cuir de la cintura i els avantbraços vaig fer-me el meu propi to de granatós barrejant Blood Red i Abaddon Black. La resta de detalls els vaig cobrir amb una varietat de marrons clars i foscos. Finalment el vaig entintar amb Agrax Earthsade.

Per a la base vaig seguir amb la temàtica rocosa de la resta del meu exèrcit d'Orcs, i vaig afegir un cap d'home bèstia i una espasa trencada, fruit dels combats que contínuament enfronta.
Per ser una miniatura de fa vint anys, ens trobem davant d'un model d'un tamany enorme, si no tenim en compte les mesures que últimament podem veure en tot tipus de Warboss, d'una grandària ja considerable. Aquí us poso unes fotos comparatives amb altres miniatures de la meva col·lecció.


Per ordre: Gorgut (del suplement Lair of the Orc Lord, de Warhammer Quest), Urgzahk The Dethroner, Orc Boss, Gorfang Rotgut.


Per ordre: Troll de riu (fixeu-vos que Urgzahk sobresurt una mica per damunt), Urgzahk The Dethroner, Grotfang Skab ( de la campanya Ídolo de Gorko de 5ª edició).

I abans d'acabar amb aquest post tan especial, m'agradaria fer referència a una peça de la miniatura que no es veu mai en les poques fotos que podem trobar d'aquesta excel·lent miniatura. Es tracta de l'escut. Sí, Urgzahk ve amb un escut força detallat, de metall també, però que un cop examinada la miniatura, costa pensar on el pot dur. La mà lliure és quasi tan gran com el propi escut i la posició de la mà no és la de subjectar res. Quedaria l'opció de posar-ho a l'esquena, però podria deslluir la presència que li dóna la musculatura.


Jo he escollit l'opció de no incorporar l'escut, que faré servir per a un altre Boss (amb el permís de Urgzahk).
Espero que hàgiu gaudit llegint aquest post tant com jo fent-lo, i us convido a curiosejar la gamma de miniatures que ha dissenyat fins ara Félix Paniagua, trobareu miniatures de molta qualitat i molt interessants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada